Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Κέικ με φέτα και πιπεριές

Μυρωδάτο αλμυρό κέικ με φέτα, πιπεριές και ρίγανη. Ιδανικό για μπουφέ αλλά και για ένα πλήρες υγιεινό πρωινό.

250γρ φαρίνα
100ml γάλα
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 κρεμμύδι
4 κουταλιές ελαιόλαδο
250γρ φέτα
4 αυγά
1 κλωνάρι φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC
Πλένουμε καλά και κόβουμε σε μικρά κομματάκια την πιπεριά καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε και αυτό σε μικρά κομματάκια. Τα τσιγαρίζουμε με το ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν.
Σ'ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, τρίβουμε μέσα τη φέτα, ρίχνουμε και το γάλα, τις μισές πιπεριές με το κρεμμύδι και τη ρίγανη.
Τέλος ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
Λαδώνουμε μια φόρμα ή χρησιμοποιούμε αντικολλητική φόρμα. Ρίχνουμε κάτω στον πάτο τις άλλες μισές πιπεριές ομοιόμορφα.
Ρίχνουμε από πάνω και το μείγμα μας και το ψήνουμε μέχρι να ροδίσει. περίπου 25-30 λεπτά.

Καλή επιτυχία!