Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Δροσερή σαλάτα με γαριδούλες και αβοκάντο

Οι γαριδούλες πάντα μου άρεζαν και επειδή είπα να κάνω μια σύνομη αποτοξίνωση πριν τις γιορτές σκέφτηκα τουλάχιστο ας αξίζει… έτσι λοιπον είπα να το ρίξω στις σαλάτες. Η συγκεκριμένη σαλάτα μπορεί να θεωρηθεί για πολλούς και ως κυρίως πιάτο. Είναι πολύ νόστιμη με ω-3 λιπαρά. Θα την λατρέψετε!

Υλικά
  • 100γρ σαλάτα σγουρή πράσινη
  • 50γρ σαλάτα σγουρή κόκκινη
  • ½ αβοκάντο
  • 50γρ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 100γρ πιπεριά πορτοκαλί ψιλοκομμένη
  • 100γρ προβρασμένες μικρές γαρίδες
  • 1 πρέζα μαυροκούκι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • Για το ντρέσινγκ:
  • 1 κουτάλι ελαιόλαδο
  • 1 κουτάλι όυστερ σως
  • 1 κουταλάκι χυμό λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε σ’ένα μπολ με νερό.
  2. Πλένουμε τη σαλάτα και την κόβουμε.
  3. Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το κόβουμε και αυτό σε μικρά κομμάτια. Το τοποθετούμε σ’ ένα μπολ και το ραντίζουμε με το χυμό λεμόνι.
  4. Ψιλοκόβουμε και την πιπεριά.
  5. Σ’ ένα μεγάλο μπολ βάζουμε πρώτα τη σαλάτα ύστερα την πιπεριά, το αβοκάντο με το χυμό λεμόνι και στραγγίζουμε καλά το κρεμμύδι και το βάζουμε και αυτό στο μπολ.
  6. Προσθέτουμε αλάτι και φρέσκο πιπέρι.
  7. Φτιάχνουμε το ντρέσινγκ ανακατεύοντας όλα τα υλικά του σε ένα μπολάκι.
  8. Περιχύνουμε τη σαλάτα με το μισό ντρέσινγκ και ανακατεύουμε ελαφρά. Προσθέτουμε πάνω στη σαλάτα τις γαρίδες και περιχύνουμε το υπόλοιπο ντρέσινγκ.
  9. Τέλος προσθέτουμε και το μαυροκούκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: