Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Μοσχαράκι με κους κους

Σήμερα είχα τα κέφια μου στην κουζίνα και έφτιαξα ένα εκπληκτικό πιάτο με μοσχάρι και κους κους με λεμόνι και μέντα. Και επειδή είχα πολύ καιρό ν' αναρτήσω κάτιτις... είπα να κάνω και μια φωτογράφιση και να σας το παρουσιάσω. Λοιπόν θα χρειαστείτε :




Υλικά:


1/2 κιλό μοσχαράκι σε μεγάλα κομμάτια
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
μισό ποτήρι ελαιόλαδο
ένα ξυλαράκι κανέλα 
λίγο μπαχάρι σε κόκκους
κους κους λεμόνι και μέντα ... από 
το super market...  


Εκτέλεση:


Βράζω σε ένα κατσαρολάκι νερό και το αφήνω στην άκρη.( 3 - 4 ποτήρια) Ρίχνω στη χύτρα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το λάδι. Βάζω το μάτι σε δυνατή φωτιά. Μόλις αρχίσει να τσιγαρίζεται το κρεμμύδι, βάζω τα κομμάτια κρέας και τα γυρίζω απ'όλες τις πλευρές για να πιάσουν κρούστα. Ρίχνω το βραστό νερό στη χύτρα μέχρι να καλύψει το κρέας. Μαζί ρίχνω και την κανέλα με το μπαχάρι. Σφραγίζω τη χύτρα και μόλις αρχίσει να σφυρίζει χαμηλώνω τη φωτιά στο 7. χρονομετρώ το βράσιμο 30 με 40 λεπτά. 
Μόλις τελειώσει το κρέας, αφήνουμε τη χύτρα να βγάλει τον ατμό, μετά ανοίγω προσεκτικά και προσθέτω λίγο αλάτι.
Βάζω το κους κους σε ένα μπολ και προσθέτω από τον ζωμό του κρέατος περίπου 1,5-2 δάκτυλα πάνω από το κους κους. Το αφήνω 10 λεπτά τουλάχιστον. Σερβίρω κατά τον τρόπο της φωτογραφίας γαρνίροντας με φύλλα μέντας. (εγώ δεν είχα και έκοψα 3 φύλλα βασιλικό από τη γλάστρα μου :-) 
Καλή σας όρεξη.


OK? το φάγατε? Ξέρω ξέρω... μετά από ένα τέτοιο πιάτο θα θέλατε και ένα απίθανο γλυκάκι έτσι?... Λοιπόν εγώ σήμερα έφτιαξα την Πάβλοβα που είχα αναρτήσει τον Φεβρουάριο του 2008. Πηγαίνετε να δείτε η φωτογραφία είναι καινούρια. Σήμερα την τράβηξα και αυτή!!! 
Σας αφήνω λοιπόν να κυλιστείτε στην ακολασία. Εγώ πάω για εξομολόγηση..... εις το επανιδείν